Zumthor in de Lage Landen

Categorie:

Wensen opdrachtgever:

"Ik wil een een gastenverblijf voor onze zakelijke gasten met daarbij een wellness gebouw met een roestvrijstalen zwembad en alles op gebied van wellness en fitness. Zodat we onze gasten optimaal kunnen ontvangen".

"De uitstraling moet minimalistisch zijn, met beton in zicht, natuursteen en naturel hout. Het moet rijk aandoen.  Wat kleur betreft is ton-sur-ton gewenst".

 

Uitvoering - eindresultaat:

Zowel de opdrachtgever als wij waren onder de indruk van het natuursteen in Therme Vals, een ontwerp van de Zwitserse architect Peter Zumthor.

Toepassing Valser kwartsiet;
Deze natuursteen is in ruwe en gepolijste uitvoering dan ook in ruime mate toegepast in zowel het interieur als het exterieur van dit project.

Interieur: Het wellness gedeelte van het project omvat onderdelen als het roestvrijstalen zwembad en ruimtes voor cardio- en krachttraining op de begane grond. Onder het maaiveld bevinden zich de hammam, voetbad, sauna, infrarood-sauna, ijscabine, douches en massage- en kleedruimtes waar wij voor ontworpen en getekend hebben.

In het gastenverblijf zijn luxe B&B voorzieningen ondergebracht. Zo is er een luxe keuken, een eet- vergaderruimte met een 5 meter lange eet- /vergadertafel. Op de tussenverdieping is de ruime zitkamer met open haard en grote fauteuils. Aan de andere kant van deze ruimte is een zwevend bureau met bibliotheek.  De logeerkamers liggen verspreid in het gebouw.

Door toepassing van een glazen piramide in het dak van beide gebouwen wordt daglicht tot ver naar ondergronds niveau gehaald. De glazen trappen en de spiegelde oppervlakken dragen daar aan bij.

Binnenplein;
Grote kozijnloze schuifwanden verbinden beide gebouwen met het binnenplein.

Toepassing hout, interieurontwerp:
Naturel eiken hout is toegepast in de ontwerpen voor de zwevende bureau's, de vergadertafel, de bibliotheek, de keuken en voor de grote taats deuren. In het wellness gebouw is hout opgenomen in het plafond en de sauna's. Het hout zorgt in beide gebouwen voor een warme touch.

Akoestiek;
In beide gebouwen is akoestisch stucwerk toegepast.

De Valser kwartsiet zorgt samen met het schoon beton in zicht en het glas zonder kozijnen voor een mooie rijke combinatie. Het is een optimaal gastvrij gastenverblijf dat van alle luxe en gemakken is voorzien.