Zicht op het Gouvernement en de Maas

Categorie:

Wensen opdrachtgeefster:

"Het is een wat kleiner appartement aan de Maas, het uitzicht is prachtig. Maar ik kijk eerst tegen de hoge kast in de keuken aan als ik de voordeur open doe. Die kast belemmert mijn zicht, ik wil als ik binnenkom het liefst meteen het water, de Maas zien."

"Verder is er veel opbergruimte nodig."

"En welke kleuren ga ik toepassen voor de keuken, de vloer, de raambekleding?"

Uitvoering - eindresultaat:

Het project behelsde de renovatie van een klein appartement (75m2) aan de Maas met prachtig uitzicht op het Gouvernement.

De opdrachtgeefster en haar vriend hebben de werkzaamheden grotendeels zelf uitgevoerd. KleurINkleur fungeerde als sparringpartner om de ideeën die er waren tot een goed einde te brengen. Er zijn ook ideeën verder aangevuld: zo is er een doorkijk in de badkamer gekomen en zijn er op verschillende plekken, verschillende afmetingen spiegels geïntroduceerd. Dit alles om zo tot een optimaal mogelijk eindresultaat te komen. In bijna alle ruimtes is nu zicht op de Maas.

De deuren vanuit de woonkamer naar de hal en naar de slaapkamer zijn vervangen door transparant glazen taatsdeuren voor meer licht en reflectie.

 

Kleur en materialen: Door het zicht op het water en de lucht is binnen gekozen voor een licht grijs-blauwe kleur voor de tussenwand tussen het balkon en de haven. Die tint sluit mooi aan bij de kleur van de lucht.

Naast kleur- en lichtadvies, zijn er 2 kastontwerpen gemaakt. De kleur van de ladekast op maat sluit aan bij de kleur van de eikenvloer. Daardoor loopt de vloer optisch door, het vergroot de ruimte. (Het blad van de ladekast is gemaakt van het teakhouten aanrechtblad van de oorspronkelijke keuken).

De ondiepe kast bij de entree van de kamer is juist wit om die kast zo veel mogelijk weg te laten vallen tegen de witte wand.

Het is een appartement waar je heerlijk tot rust komt, door de toegepaste kleuren maar vooral omdat alle ruimtes zicht op  het water, zicht op de Maas hebben.