Yellow ribbon

Categorie:

Wensen opdrachtgevers:

"We zijn voor ons nieuwe appartement in een cpo-project op zoek naar opbergruimte. Naar kasten die er niet als gewone kasten uitzien. We hebben veel boeken, kleding, kinderspeelgoed dat allemaal een plekje moeten krijgen".

"Onze favoriete kleur is geel, dat zouden we ook graag terug zien in het ontwerp van de kasten en in de wanden."

 

Uitvoering - eindresultaat:

In het ontwerpplan van het nieuwe, nog niet opgeleverde appartement was al ruimte voor kasten opgenomen in de lange en brede verbindingsgang. Aan de lange gang liggen de slaapkamer en werkkamers. Het einde van de gang komt uit in de eet- woonkamer.

Van deze lange gang is gebruik gemaakt door hier een 17 meter lange kast te realiseren die verdieping hoog is. De lengte van de kast wordt nog eens extra versterkt door de spiegel op het uiteinde aan de kant van de slaapkamer. De kast lijkt hierdoor "oneindig".

De kast heeft afwisselend open en gesloten opbergmogelijkheden en doorsteken naar de verschillende kamers. De kastenwand loopt door tot in de eet- zithoek waar in de zitkamer een laag zitelement opgenomen is en een hoge schappen kast met aan weerszijde een tv. Het dressoir in de woonkamer sluit aan op de lange kastenwand.

Een geel "lint" zorgt voor het verbindende accent. In dit lint zijn de deurgrepen van de hoge kastdeuren gefreesd.

In de slaapkamer zijn vergelijkbare oplossingen gerealiseerd.

Bij de entree is een eenvoudige garderobe ontworpen met geïntegreerde meterkastdeur en een plateau met spiegel.