Wonen in de tuin, tuin in de woning

Categorie:

Wensen opdrachtgevers:

"De woonruimte van ons rijtjeshuis is te klein, maar we willen niet verhuizen. We willen graag uitbouwen, we houden van buiten."

"ik zou het liefst ín het groen zitten maar we wonen in de stad met een postzegelformaat tuin."

Uitvoering - eindresultaat:

Er is bewust gekozen om niet over de volle breedte uit te bouwen want dat zou de tuin veel kleiner maken en binnen donker. Door niet over de volle breedte uit te bouwen, komt de nieuwe ruimte in de tuin te liggen en is er nog daglichttoetreding dieper in de woning.

Twee wanden zijn voorzien van transparante vouwwanden. In geopende toestand zit je in de tuin (met alleen een dak boven je hoofd, wat een pluspunt is i.v.m. de zonneallergie van een van de bewoners), de eet-werktafel staat daardoor dan buiten op het terras.

Kleur van de puien is warm grijs, passend bij de tintenreeks van de betonnen terrastegels, de voegkleur van het metselwerk en de balk van de regenwateropvang/dakdrager van de aanbouw.