Welkom

Categorie:

Wensen opdrachtgevers:

"De entree en de vergaderruimte op de verdieping moeten meer in de lijn komen van de nieuwe bedrijfsvisie: klantvriendelijk, bedrijfsuitstraling, formeel/informeel gebruik door personeel en klanten."

"Mede uit beveiligingsoverwegingen heeft de bestaande entree niet de klantvriendelijke functionaliteit en uitstraling die je bij een modern bedrijf mag verwachten. De rode balie is niet in gebruik vanwege de ligging in de zon en de slechte akoestiek. De grote tafel die meteen na de entree staat, wordt gebruikt voor eerste ontvangst van klanten, maar ook als lunchtafel. De kleine vergaderruimte bij de grote tafel beneden mag opgeofferd worden, zodat in die ruimte 2 werkplekken en ontvangstbalie gecreëerd kan worden."

 

Uitvoering - eindresultaat:

Het voorstel om de locatie van de balie te verplaatsen naar de oorspronkelijk kleine vergaderruimte beneden was al snel akkoord. De lange ontvangst/lunch tafel kon daardoor op de plaats van de rode balie komen te staan. Daardoor ontstond een heldere zonering van functies.

Als markering en verbindend element tussen de begane grond en de verdieping is een "toren" opgebouwd uit bedrijfsproducten. Functioneel voor marketing en voorzien van akoestisch materiaal, lockers en koffiecorner aan de ene kant, tv voor bedrijfspresentaties aan de andere kant. De toren is drager van groenelementen.

De bestaande ontvangst/lunchtafel is  geaccentueerd door een tapijt eronder en erboven een plafondveld van akoestisch materiaal.

Het resultaat: een heldere ruimte met bijzondere bedrijfsaccenten, waar niet alleen de klant maar ook het personeel zich welkom voelt.