Voorliefde voor Afrika

Categorie:

Wensen opdrachtgevers:

"We willen wat meer kleur in ons huis, er moet binnenkort geschilderd worden en we zijn op zoek naar kleuradvies".

"We zijn in Afrika geweest, hebben een aantal schilderijen van daar meegenomen."

Uitvoering - eindresultaat:

Bij binnenkomst viel meteen op dat er nog een paar items waren die door de vorige bewoner aangebracht waren maar die niet bij de stijl van de huidige bewoners pasten: o.a. de spiegel met de halve kolommen. Naast die spiegel hing een een mooi schilderij dat op die plek niet goed uit de verf kwam. Doordat de spiegel en kolommen verdwenen kon het schilderij de prominente plaats krijgen die het verdient!

De kleur zacht groen is gekozen om de groene eettafel te verbinden met de tuin (glazen puien tot de grond). Die zacht groene tint zit ook in het schilderij uit Afrika bij de eettafel en is iets lichter van kleur dan de groene kleur van een van de eetkamerstoelen.

De groene wand in de eethoek is doorgetrokken naar de gang om de hoek bij de entree. Als je de woning nu binnenkomt word je komend vanuit de hal meteen 'warm' ontvangen, die groene tint leidt je naar de eet- en woonkamer.

In de woonkamer is de opstelling van de meubels zo aangepast dat er meer rust en ruimte is. Links en rechts van de haard is een warme, lichte 'zandkleur' toegepast, de achterwand lijkt los te komen van de witte schoorsteen met haard (zorgt voor meer diepte). Die tint is ook op de verlengde wand buiten aangebracht. (de wand met haard lijkt daardoor langer).

Verder zijn de zware donkergroene gordijnen aan de straatzijde verdwenen. Die gordijnen werden nooit gebruikt maar drukte wel een stempel op het interieur. Net als de boekenkast en het werkhoekje. Beide items zijn naar een andere kamer gegaan zodat er letterlijk meer ruimte vrijkwam voor de relaxfauteuils en tv. Meer ruimte in de hele woonkamer.

Door de aangepaste indeling en kleurgebruik is het een evenwichtig interieur geworden, passend bij de opdrachtgevers.