Turn around

Categorie:

Wensen opdrachtgevers:

"Je hebt bij mijn zus door een kleine aanpassing en kleur een heel ander interieur gecreëerd. Is zoiets bij ons ook mogelijk? Er mag namelijk wel wat gebeuren. Wat doen we met de erker aan de voorzijde, dat is nu meer een opslag? Andere indeling? Er moeten nieuwe gordijnen komen en we willen kleur! Ook in de hal."

"En wat doen we met de tv?? Zoals het nu is, is het niet optimaal, tv is te klein maar groter formaat willen we liever niet of de tv moet overdag uit het zicht kunnen."

Uitvoering - eindresultaat:

Wat opviel was dat alle kleur alleen in de zithoek zat; rood kleed, rode bank en 2 cognac kleurige fauteuils. De wanden waren wit net als het plafond.

De belangrijkste ingreep was het omwisselen van de zit- en eethoek. De tafel staat nu bij de pui aan de achtertuin voor optimaal daglicht. De zithoek, die meestal in de avond gebruikt wordt staat nu op de plek waar eerst de eettafel stond.

Het ontwerp van de roomdivider is door de opdrachtgever op maat gemaakt (tv en audio zijn daarin opgenomen). Door de plaatsing van de roomdivider is de haard nu een onderdeel van de zithoek. (In de oude situatie zat de haard tussen de zit- en eethoek in).

Voor de kleuren op de wanden zijn tinten gekozen die ook in beperkte mate in de vloertegels zit. De gordijnen sluiten daar neutraal bij aan. Zo krijg je een mooie overloop van wit naar tussentinten naar de kleuren van de meubelen. Het rode kleed is vervangen voor een eigentijds exemplaar voor meer kleurbalans.

De oker tint achter de bruine kast is de favoriete kleur van de opdrachtgeefster en haalt die wand optisch naar voren, meer bij de zithoek.