Zink, sedum en hout.

Wensen opdrachtgevers:

“We hebben dit -al enige tijd- leegstaande huis gekocht en er moet veel aan gebeuren voordat we hier met ons jonge gezin kunnen wonen”.

“We willen een grote, gezellige leefkeuken, een royale werkkamer op zolder en verder moeten de toiletten en badkamer gemoderniseerd worden”.

“We houden van Portugese tegels en kleur”.

Uitvoering – eindresultaat:

De woning was dringend toe aan renovatie. Leidingwerk, elektra, keuken, toiletten, badkamer voldeden niet meer aan de huidige maatstaven.

De opdrachtgevers zijn gecharmeerd van zinken dakkapellen, natuurlijke materialen/hout:

Op de begane grond is de kleine bestaande uitbouw vervangen door een nieuwe uitbouw die de garage verbindt met de hoofdbouw. Hier is zink als gevelbekleding toegepast. De uitbouw is voorzien van een sedum dak en houten puien.

Binnen in de uitbouw is de keuken met Portugese tegelvloer gerealiseerd en is er genoeg ruimte voor de bestaande eethoek.

De nieuwe houten vloeren in de kamers en de houten keukenfronten in de keuken zorgen voor een warme, gezellige sfeer. Kleur is toegepast in de keuken (groen) en in de badkamer en toilet (blauw).

De 2 verschillende dakkapellen zijn samengevoegd tot een grote dakkapel afgewerkt met zink. Hierdoor is de bruikbaarheid van de zolder vergroot: daar is een royale werkkamer gerealiseerd. Extra ramen in het dakvlak aan de straatzijde zorgen voor extra daglicht.