Wittinten aan de uiterwaarden

Wensen opdrachtgevers:

“De zolder gaat verbouwd worden. Ik wil graag een goeie indeling van de zolder zodat aan de kant van de dakkapel plaats is voor een sauna, een bad, een douche en toilet maar ook voor kledingkasten. Verder wil ik graag kleur- en interieuradvies voor de begane grond: voor de vloer, de zit- en eethoek en de raambekleding. Ik wil geen standaard zithoek, eerder alles minimalistisch, in natuurlijke materialen en veel wit”.

Opmerkingen:

De nieuwe ruimte op zolder is te klein om op een goede manier een bad te plaatsen, het bad is daardoor komen te vervallen.

Uitvoering – eindresultaat:

Zolder: Het bad is weggelaten, daardoor ontstaat een royale doorloop langs de wastafel naar de douche, de toiletruimte en kledingkasten achterin. Rechts van de wastafel is de sauna. Vanuit de sauna heb je zicht op de appelboomgaarden en de weilanden.

Kleuren: Op de begane grond ligt (net als in de douche boven) een warme tint beton cire. Voor de meubels is gekozen voor naturel kleuren zowel voor de eettafel als de zithoek. De gewaxt linnen gordijnen zijn wit.

Door de afmeting van de 270 cm. lange bank is het geen standaard zithoek geworden.  Zittend in de draaifauteuil kan je buiten eindeloos ver weg kijken over het weidse landschap, de uiterwaarden.

Een minimalistisch interieur maar toch met sfeer en warmte door de gekozen natuurlijke materialen en kleuren.