Vetro Veneziano

Wensen opdrachtgevers:

In 2010 begon het met:

“We gaan het plafond aanpassen en op alle muren komt stuc, ook in de hal, het toilet, maar daarna willen we verder kleur in huis. De fronten van de keukenkasten moeten een andere kleur krijgen, net als de schouw, maar welke kleur?? “

Opmerkingen:

De opdrachtgevers waren net terug uit Venetië en lieten een foto van Venetiaans glaswerk zien, prachtige kleuren! Ter plekke is besloten dat er van die foto een grote print in de eethoek zou komen.

Uitvoering – eindresultaat:

De beuken eettafel bleef, net als de paarse zithoek. De contrast kleur van het gele beuken is paars, paars zit ook heel mooi in het kleurrijke schilderij!  Contrast kleuren doen beide kleuren frisser uitkomen en dat is wat we willen! Een fris, kleurrijk interieur.

De eettafel staat in een tussen-ruimte, aan de ene kant is de zithoek, aan de andere kant de tuinkamer. In een ruimte een wand waar weinig daglicht komt, dat is de meest geschikte wand voor een kleur. In dit geval dus gekozen voor paars. Recht tegenover de eethoek is de keuken: de keuken fronten hebben dezelfde kleur paars gekregen.

In de tuinkamer heeft de muur in de werkhoek een  fris fel geel-groene tint gekregen, en de bureaustoel een appel groene stoffering.

De paarse kleur is ook verder in huis toegepast.

In 2015 is de vloer in het tussen stuk met eethoek en keuken aangepakt, en kwamen er nieuwe eetkamerstoelen.

Recent hebben de opdrachtgevers de nieuwe kachel aangeschaft en is het een moderne, kleurrijke, stoere eenheid.

Mooi om te zien dat niet altijd alles in 1 keer aangepast hoeft te worden. Als je b.v. niet meteen de juiste eettafel vindt, kan je beter wachten er komt altijd een oplossing: onder de bestaande tafel kwam een nieuw onderstel!