Verrassend kleurenpalet in modern-klassieke villa

Wensen opdrachtgevers:

“We gaan binnenkort verhuizen naar een modern klassieke villa. Heb jij tijd om ons kleuradvies te geven in het nieuwe huis?”

“We gaan voorlopig geen grote verbouwingen doen mogelijk wel wat kleine dingen. We nemen onze huidige meubels mee en kan jij ook naar ‘het licht’ kijken?”

“Er moet een werkplek in de woonkamer komen want daar wil ik ook kunnen werken”.

 

Opmerkingen:

Uitgesproken wensen: een visgraad vloer en behang in het toilet.

Uitvoering – eindresultaat:

De visgraad vloer is op de hele begane grond toegepast, behalve in de hal waar een klassieke vloer van graniet is blijven liggen.

De wat ‘zware’ trap in de hal kon wel een up-grade gebruiken. De diep paarse wand achter de trap (en de nieuwe bekleding voor de treden) zorgt voor een frisse aanblik. En samen met het rode bankje met rode- en paarse kussens onder de open trap, is het een warme, artistieke entree.

In de eetkamer heeft één wand de kleur Diningroom Red gekregen, een klassieke kleur die prachtig aansluit bij de klassiek eettafel en klassieke stoelen.

In de zithoek, om de haard, een warme, neutrale tint die zowel voor een mooie overgang zorgt naar de eetkamer en perfect de okergele kleur van de bank ondersteunt.

Het oude tafeltje van een tante werd hoogglans donker paars gespoten en is nu de werkplek in de woonkamer.

In de tuinkamer en keuken kwam een zacht groene tint.

Uitgesproken behang is gekozen voor de wanden in de toiletruimte. Een toiletruimte is zeer geschikt voor iets bijzonders!

Kortom: een neutrale (modern) klassieke villa werd voorzien van uitgesproken (warme) kleuren en behang die perfect passen bij de bewoners!