Van klassiek naar modern klassiek

Wensen opdrachtgevers:

“We kunnen advies gebruiken, we zijn toe aan een nieuwe bank en fauteuils maar in welke kleur, we hebben al wel een model op het oog. Verder is de huidige boekenkast te “zwaar”.  En wellicht dan ook een andere kleur op de muur?”

Opmerkingen:

Verlichting bij de bank (leeslicht) ontbreekt, net als goede verlichting boven de eettafel waar ook vaak aan gewerkt wordt.

Uitvoering – eindresultaat:

De kleur van de bank was al snel gekozen: een blauwgroene velours, de contrast kleur van de houten visgraad parketvloer. Contrast kleuren zorgen voor een moderne uitstraling. (Contrastkleuren zijn kleuren die tegenover elkaar in de kleurencirkel liggen, doen beide kleuren frisser uitkomen). Om het grote kleurvlak van de grote, hoge bank te breken zijn 2 extra goud-koper kleurige kussens toegevoegd.

De fauteuils zijn in een licht geel-goud kleurige velours uitgevoerd aansluitend bij de bestaande gordijnen.

De bank en fauteuils zijn tijdloos modern, om toch de klassieke sfeer in de jaren 30 woning te behouden is gekozen voor een klassiek motief voor het behang.

De schouw van de haard is uitgevoerd in de kleur van de achterwand van de haard, samen vormen ze zo meer een geheel en komt de haard “los” van de muur links en rechts van de haard waardoor de kamer groter lijkt.

Voor zowel de leeslampen bij de bank als de lamp boven de eettafel is -net als voor de bank en fauteuils zelf- gekozen voor modern. Een strak modern vormgegeven armatuur met verschillende warme kleuren licht maar wel in de klassiekere rode koperkleur.

Van klassiek naar sfeervol modern klassiek, met hedendaagse verlichting.