Turn around

Wensen opdrachtgevers:

“Je hebt laatst bij familie kleur en een andere indeling geadviseerd, het resultaat is verrassend, kan zoiets ook bij ons? We willen al een tijdje een andere indeling maar hoe? De grote donkerbruine kast willen we niet kwijt, de tv mag groter maar liever niet permanent in het zicht.” 

 

Opmerkingen:

De haard zit ongelukkig, die hoort èn niet bij de zithoek èn niet bij de eethoek.

Uitvoering – eindresultaat:

De belangrijkste ingreep is het omwisselen van de zit- en eethoek. Overdag wordt er meer gebruik gemaakt van de grote tafel dan van de bank. De tafel is ook de werkplek. Dan is het fijn als de tafel daar staat waar het meeste daglicht is, in dit geval de grote pui aan de tuinzijde.

De zithoek is verhuisd naar het gedeelte aan de straatkant met kleinere ramen die gedeeltelijk dmv rolgordijnen afgeschermd  zijn.

De tv is net als alle audio opgenomen in een lage roomdivider (het ontwerp is maatwerk) zodat de tv niet permanent in het zicht staat. De roomdivider is zo gepositioneerd dat de haard nu bij de zithoek hoort, ook door het nieuwe kleed.

De grote donkere kast is verplaatst naar waar eerst de lichte kast stond, de wand achter de kast heeft de favoriete kleur gekregen van een van de bewoners.

Ook de wand bij de eethoek en haard heeft een tint gekregen waardoor beide, zit- als eethoek met elkaar verbonden zijn.

De groene wanden en plafond bij de garderobe in de hal zorgen voor verbinding met de voortuin.