Terra rode wand

Wensen opdrachtgevers:

“Ik zou je willen vragen me te helpen. Ik ga de woonkamer laten stuken, er moet een nieuwe bank-, gordijnen- en keuken komen. De grote kast met schuifdeuren gaat weg, de vloer blijft. Ik zou graag door jouw inspiratie een keuze willen maken voor de kleuren van de bank, gordijnen en keuken, en eventueel een extra kleur op de wand.”  

 

Opmerkingen:

Voorkeur voor een grote hoekbank, 1 accentkleur en voor de rest rustige tinten.

 

Uitvoering – eindresultaat:

Voor de balans in de kamer, met aan de ene kant een boekenkast en rug van de toekomstige hoekbank, krijgt de lege wand er tegenover een kleur. Op de vraag van welke kleur de opdrachtgever blij zou worden kwamen we uit uit terra rode tinten. De gekozen kleur hebben we laten doorlopen in de smalle gang/hal, zodat er verbinding komt met de woonkamer en meer warmte in de donkere hal op het noorden.

In de woonkamer is een open trap, de treden hebben een iets donkerder terra rood gekregen. De trap is daardoor meer ‘aangekleed’, de hele ruimte wordt hierdoor optisch groter en je hebt meer sfeer.

De kleur voor de bank is neutraal gehouden (net als de gordijnen en de keuken), de kleur van de kussens zorgen voor wat kleur en verbinding met de terra tinten.

Meer balans, meer eenheid, meer gezelligheid.