Richard Neutra als inspiratiebron

Wensen opdrachtgevers:

“Upgraden van de voorgevel en de berging aan de straatzijde en aan de achterkant een kleine uitbreiding van de keuken en slaapkamer”.

“Zonwering aan de straatzijde”.

De opdrachtgever is gecharmeerd van de stijl van Richard Neutra. Richard Neutra (1892-1970) wordt beschouwd als een van de belangrijkste en meest vooruitstrevende modernistische architecten.

Uitvoering – eindresultaat:

De stijl van Richard Neutra  is op een bescheiden manier gerealiseerd door bij de entree een uitkragend “zwevend” dak toe te passen.

Door het aanpassen van de kleurstelling van zowel de woning als de berging in respectievelijk antracietgrijs en warm midden grijs, is een heldere vlakverdeling tot stand gebracht. De toepassing van (doorlopende) buitenzonwering versterkt die vlakverdeling.

Aan de achterzijde is over de volle breedte uitgebouwd. (Daardoor ontstond er ruimte voor een open, moderne keuken met extra opbergruimte in het uitgebouwde gedeelte). Hetzelfde stalen poortframe en gevelbekleding als bij de voordeur en berging aan de straatzijde zorgen aan de achterkant voor eenzelfde strak gevelbeeld.