Pied a terre in Turijn

Wensen opdrachtgevers:

“We hebben een klein appartement in Turijn gekocht waar veel aan moet gebeuren. Er is al een aannemer aan de slag met het slopen van de keuken maar we hebben nog niets nieuws besteld want hoe gaan we het inrichten en welke kleuren gaan we toepassen?”

“Het appartement moet een lichte, ruimtelijk, moderne, koele uitstraling krijgen want in de zomer wordt het er erg warm. Verder willen we er met 4 – 6 personen kunnen verblijven.”

Uitvoering – eindresultaat:

Het appartement heeft een prachtige mozaïekvloer met 2 totaal verschillende motieven. Er is gekozen om die vloer de blikvanger te laten zijn. De hoofdkleur is een warme wit, wit om het kleine appartement zo ruimtelijk mogelijk te laten lijken. De keuken is daarom ook wit om zoveel mogelijk weg te vallen tegen de witte achterwand.

Op de paneeldeuren is een lichtgrijze accent kleur aangebracht. Die tint komt veelvuldig voor in de mozaïekvloer.

Op de lokale 2e hands meubelmarkt is een antieke, sfeervolle eettafel gekocht waar makkelijk 6 eetkamer stoeltjes omheen passen. Die stoeltjes kunnen ook op de kleine balkons gebruikt worden.

De kleur groen van de 2 fauteuils sluiten aan bij het schilderij die de omgeving van Turijn laat zien. De witte voile gordijnen filteren het licht en kleden het appartement verder aan. (Door de luiken zijn er geen dichte zware gordijnen nodig.)

In de slaap- en logeerkamer zijn de bestaande houten parketvloeren geschuurd. Er is steeds een wand voorzien van een accentkleur, passend bij de parketvloer.

Kortom een heerlijk plek in de stad Turijn om naar toe te gaan, om tot rust te komen. Met beneden een espressobar, vanaf de balkons uitzicht op de bergen en de stad zelf aan je voeten.