Paars canvas

Wensen opdrachtgevers:

“Ik ga verhuizen van een grote woning met bijgebouw naar een appartement. Wat neem ik mee, hoe ga ik het inrichten, ik heb veel schilderijen waar hang ik welk schilderij? Maar vooral: ik hou van kleur, ik wil kleur in het appartement. Verder komt er een nieuwe boeken/tv kast, welke kleur kies ik daarvoor???”

Uitvoering – eindresultaat:

Er zijn al uitgesproken kleuren aanwezig in de bestaande meubels zoals Bordeaux rood voor de twee moderne banken. Ook de schilderijen zijn kleurrijk. Uitgangspunt is dat de kleur die op de wand bij de kamerdeur komt in alle drie de schilderijen (canvas) aanwezig moet zijn, dat is de kleur paars.

De donkerste tint paars is gekozen voor de korte wand met de kast, niet te licht, niet te fel, juiste balans met de kleur van de banken die verderop staan. Op de lange wand is een afleidde kleur paars gekozen, zacht lila.

De kleuren van de nieuwe boeken/tv kast zijn aansluitend gekozen bij de rode banken: bijna zwart rood voor het tv gedeelte, bordeaux rood voor het boeken gedeelte.

Nieuw is het extra grote kleed om de royale kamer een beetje “body” te geven. Het kleed is een mooi presenteerblad voor de rode banken.

In de badkamer, toilet en bijkeuken zijn de wanden boven de wandtegels en de plafonds aqua blauw geschilderd.