Landelijk klassiek

Wensen opdrachtgevers:

“De eetkamer is te klein voor ons grote gezin, wat zijn de mogelijkheden? De keuken moet een landelijke uitstraling krijgen. We denken aan een nieuwe trap, ik hou van klassiek smeedwerk hoe is dat bij de trap te realiseren?”  “En welke kleuren moeten er gebruikt worden?’ 

 

Opmerkingen:

Van buiten heeft de villa een klassieke uitstraling maar de oorspronkelijke keuken, trap, deuren ogen meer jaren 60. De eetkamer is heel klein maar de hal aan de andere kant van de muur is heel groot. 

Uitvoering – eindresultaat:

Het is een interne verbouwing geworden, geen uitbouw: de hal was zo groot dat door het verplaatsen van de tussenmuur de eetkamer een paar meter groter werd waardoor er een vierkante tafel voor 8 personen geplaatst kon worden. Alle ruimtes hebben een betere verhouding gekregen.

De deur tussen de keuken en de hal is dichtgemaakt waardoor er in de hal ruimte ontstond voor een klassieke trap, samen met de smid is een klassieke balustrade ontworpen. Doordat de deur in de keuken verdween kon er een grote woonkeuken met aparte eethoek gerealiseerd worden. 

De nieuwe keuken, kastenwand, trap en plafonds zijn in landelijk klassieke stijl uitgevoerd. Tussen de hal en eetkamer zijn en-suite deuren geplaatst in de zelfde stijl.