Kleur voor een kleurenblinde!

Wensen opdrachtgevers:

“ik schilder kleurrijke schilderijen en zou graag kleur op een paar wanden hebben maar mijn man is kleurenblind, we komen er samen niet uit.

Verder willen we een grotere maat tv maar die past eigenlijk niet op de huidige plek. Vanaf de bank is tv kijken dan niet meer comfortabel.”

Uitvoering – eindresultaat:

Na alle kleurstalen en waaiers op de tafel uitgelegd te hebben kwam als favoriete kleur van de bewoner die kleurenblind is koningsblauw naar voren. Koningsblauw komt ook voor in de schilderijen waardoor deze kleur direct een verbindend effect heeft.

De kleur koningsblauw is toegepast op de wand in de hoek waar hij met zijn muziek veel zit. Bij de zithoek heeft hij een oud Pastoe dressoir in dezelfde kleur geschilderd. Toen hij voor koningsblauw koos, koos zij voor een lichtere maar wel volle tint die past bij koningsblauw.

De wand waar de tv nu tegenaan staat werd verlengd en naar voren gehaald waardoor de nieuwe tv in de wand verwerkt kon worden. Dit zorgt voor meer rust en ruimte. Door het verlengen van de wand is ook de zithoek optisch groter geworden.

Een spannend kleurrijk interieur passend bij de opdrachtgevers maar toch in balans.