Van gesloten keuken naar open keuken

Wensen opdrachtgevers:

“We hebben sinds jouw kleur- en interieuradvies voor de keuken, woon-, eet-, en tuinkamer in 2010 nu wat veranderd: de eetkamer is bij de keuken getrokken! Het is een lange, smalle ruimte geworden. De keuken zelf is greeploos en lichtgrijs van kleur omdat ik geen wit wilde… maar het is nu wel heel steriel. De schilder komt over 2 weken, heb jij daarvoor nog tijd voor kleur en sfeeradviezen?”

Opmerkingen:

De eens gesloten kleine keuken is een lange lichte ruimte geworden. Het keukengedeelte is groter dan het gedeelte met de eethoek. 

Uitvoering – eindresultaat:

Omdat het keukengedeelte verhoudingsgewijs veel groter is (‘zwaarder’ is) dan de ruimte met de eettafel, komt bij de eethoek een kleur op de wanden die de eethoek knusser maken.  De eethoek staat in verbinding met de tuinkamer waar een groentint op de muur zit die erg goed bevalt. (De oorspronkelijke eetkamer had 2 groentinten). Gekozen is om ‘in het groen’ te blijven, maar wel een net andere tint. Een tint die heel subtiel ook in het schilderij zit: ‘Agave’. 

De lange wand met de zijramen zijn in ‘Loom’ geschilderd. Het blok met de oude keukenkasten die daarop aansluiten in ‘Forel’.

De jute vouwgordijnen passen daar perfect bij wat kleur en structuur betreft. Samen met de 2 Eiken houten wandplanken zorgen de materialen en kleuren voor meer sfeer, minder steriele uitstraling. Een perfecte ruimte om samen te koken, te eten en lang na te tafelen.