Georganiseerde “chaos”.

Wensen opdrachtgevers:

“De banken zijn versleten, de inrichting past niet meer, (een bank staat onder de tv) wat nieuw komt moet comfortabel, bestendig/robuust zijn. De waveboard/eenwieler moet door de kamer kunnen rijden. Daarnaast moeten de ruimtes ook geschikt zijn voor klassenfeestjes, eindexamenfeesten, maar ook voor hutten bouwen en met de hele familie bij elkaar zitten. In het weekend zijn we, als iedereen er is, met minimaal 8 personen dus er moet een tafel en een zithoek komen voor minimaal acht personen”.

“Verdere wensen: graag 2 computer/werkplekken om te studeren en huiswerk te maken.¬†Plus opbergruimte voor alle gezinsleden. Verdere kernwoorden: geen prullaria, strak, lichter.”

“En we houden van kleur!”

Uitvoering – eindresultaat:

Het interieurplan bestaat uit 2 zones.

De actieve zone: eten, spelen, knutselen.
De passieve zone: tv-kijken, lezen, haardvuur etc.

Een kastenwand met gesloten- en open opslagruimte als georganiseerde “chaos” tegen de wand met de kamerdeur (entreeblok kamer). Ieder gezinslid heeft een blok ter beschikking om zijn of haar spullen in op te bergen.

De computerplekken zijn als intermediair tussen de actieve zone (eethoek) en de passieve zone (zithoek)gesitueerd. Om de zithoek zo optimaal te kunnen gebruiken is de toegangsdeur van de hal naar de zithoek bij de haard opgeofferd. De open haard is vervangen door een gesloten gaskachel.

De lange bank bestaat uit losse elementen waardoor makkelijk een andere opstelling gemaakt kan worden. De kleur oranje is de favoriete kleur van de opdrachtgevers.

De bestaande eettafel is geschikt gemaakt voor 10 personen door de bestaande eettafel te verlengen met een kortere versie van hetzelfde model. (Deze kleine versie is door de weeks meteen ook de knutseltafel voor de jongste).