Geel-groen in huis

Wensen opdrachtgevers:

“Ik ga verhuizen naar een appartement dat nu nog vol staat met spullen van de vorige bewoonster. Wat neem ik mee, hoe ga ik het inrichten? Maar vooral hoe krijg ik sfeer en op zo’n manier dat het mijn appartement wordt. Maar ik weet eigenlijk niet precies wat mijn sfeer is….”

Opmerkingen:

De meubels die meeverhuizen zijn modern, strak en luchtig van vorm. De donkere vloer van de vorige bewoner is blijven liggen en is een van de uitgangspunten samen met de meubels voor de kleuren op de wanden.

In haar vorige woning die omgeven was door groen en had zij fotobehang van gras achter haar bed.

Uitvoering – eindresultaat:

Op 2 hoog is er zicht op natuurgroen maar niet zo veel, om toch het gevoel van “in de natuur” te krijgen wat is haar vorige woning het geval was, is gekozen voor een licht, geelgroene tint in de woonkamer. “Licht” omdat er maar aan 1 kant daglicht binnen komt en “geel-Groen” is de sfeer van ontluikende, nieuwe natuur.

De favoriete bloemen van de opdrachtgeefster zijn witte tulpen, witte tulpen zijn als fotobehang in de slaapkamer toegepast. In het verlengde van de slaapkamermuur is op het balkon een buitenposter met een bostafereel van muur tot muur geplaatst zodat je zowel vanuit de slaap- als vanuit de woonkamer toch uitkijkt op “natuur”.

De geel-groene tint op de muur in de woonkamer loopt in de hal door,  daar heeft de groene verhuiskist van de ouders een ere plaats gekregen.

Appartement op 2 hoog toch in het groen.