Een zonnetje in huis

Wensen opdrachtgevers

“We hebben jouw gegevens van een vriendin gekregen,  wij kunnen ook wel een kleuradvies gebruiken voor de hal en woonkamer. (De slaapkamer is al wel goed gelukt).” “De witte keuken met zwart aanrechtblad zat er al in toen we het appartement kochten, daar zou ik zelf nooit voor gekozen hebben”.

  

Opmerkingen:

De entree bestaat uit de garderobe en 2 lange witte gangen. Er hangen verschillende kleurrijke kunstwerken. Kleurliefhebbers.

De woonkamer is samen met de open keuken en eethoek 1 grote ruimte.

 

Uitvoering – eindresultaat

De garderobe kan wel wat extra body, wat kleur gebruiken, als ‘ankerpunt’ in die ruimte, als ontvangst. Vrolijk, zonnig binnenkomen in het appartement. (Na al het grijs van de parkeergarage, de lift). Het geel is niet alleen zonnig maar ook een mooie aanvullende kleur op alle blauwe en rode jassen aan de kapstok. (Samen de 3 primaire kleuren, Mondriaan kleuren) Daarbij, geel zit ook in bijna alle schilderijen die in de twee gangen hangen.

In de woonkamer sluit de kleur achter het grote schilderij net niet helemaal aan bij het schilderij. En doordat de witte kamerdeur in de hoek zit en de andere muur wit is, krijg je altijd een wat vreemde overgang. (De wand met het grote schilderij lijkt daardoor korter.)

De muur met ‘danseressen’ heeft de kleur gekregen die in de rokjes zit. Het blok met de interkom, richting keuken, een bijpassende kleur groen bij het schilderij wat daar naar toe verhuisde. (Het is een appartement met uitzicht op veel lucht en weinig groen). Die groene tint is doorgetrokken in de keuken, boven de bovenkasten zodat al het wit verminderd is, en de keuken meer diepte gekregen heeft.

In de zithoek is de vitrinekast tussen de 2 ramen verhuisd naar de hoek, verschillende schilderijen zijn van plaats gewisseld. De kleur van de nieuwe kussentjes in de bank is afgestemd op het kleed in de zithoek.  

Meer kleur, meer afbakening, meer balans en eenheid in de verschillende kamers, verschillende ruimtes, meer gezelligheid.