Een fijne plek in het groen

Wensen opdrachtgeefster:

“Ik wil een mooie, lekkere fauteuil en hocker bij het raam maar daar staat nu een hoekbank die ik niet kwijt wil. De hoekbank is heel groot maar waarschijnlijk kan die ook los in 2 delen staan. Maar hoe ga ik dat allemaal plaatsen?

Verder zit ik te denken aan een kleur op de wand, bij mijn vriendin heb jij ook geadviseerd en dat vind ik erg mooi geworden. Ik heb nog verschillende schilderijen en maskers in de berging staan, misschien kunnen die ook een plekje krijgen?” 

Opmerkingen:

De grote hoekbank kan gelukkig als 2 losse banken geplaatst worden.

Uitvoering – eindresultaat:

Eerst is bepaald hoe de 2 losse delen van de hoekbank het beste kunnen staan. Gekozen is om de 2 fauteuiltjes naar de wand met de tv te verplaatsen. (De tv stond prominent in het midden van de wand maar door de komst van de draaifauteuil kan de tv meer naar de hoek, vanuit de draaifauteuil zit je nu recht voor de tv, ipv schuin vanaf de bank.) Op de plaats waar eerst de 2 fauteuiltjes stonden is het grootste deel van de oorspronkelijke hoekbank geplaatst, met een hoektafel is een verbinding gemaakt met het andere deel van de bank.

De witte kast is naar de kleedkamer verhuisd. Maskers, lampen en schilderijen hebben een nieuwe plek gekregen. De kleur van de nieuwe fauteuil sluit aan bij kleuren in het vloerkleed en de rest van de zitmeubelen. Op 2 muren in de woonkamer is een hele zachte tint groen gekomen, diezelfde tint is ook in de hal toegepast.

De moderne design fauteuil met bijpassende hocker is het heerlijke plekje geworden, met veel daglicht, genieten van het uitzicht, lekker lezen of tv kijken!