De rode draad

Wensen opdrachtgevers:

“We “moeten” verhuizen naar een appartement, het appartement dat we op het oog hebben voldoet niet helemaal. We kunnen daar onze grote eettafel niet kwijt. Verder hebben we heel veel boeken (75 meter) die we mee willen nemen. Net als de meubelen, maar past dat allemaal wel en past die grote kast in het appartement?”

“Eigenlijk willen we niet weg”.

Opmerkingen:

Het project betrof de aanpassing van een appartement voor een ouder echtpaar dat hun huidige villa, waar ze al meer dan 30 jaar woonden inruilde voor een meer levensloop bestendige woning.

*Nu ze er wonen ontvingen we mail: “We zijn zo blij dat we stap genomen hebben en zouden jullie meteen weer vragen

Uitvoering – eindresultaat:

Na wat schetsvoorstellen waardoor de mogelijkheden van het appartement duidelijk werden is het appartement aangekocht.

Uitgangspunt was om de sfeer uit de villa (o.a. door boeken door het hele huis) in de nieuwe situatie in een frisse vorm terug te laten keren. Een belangrijk onderdeel was het kunnen plaatsen van die boeken (ondanks de forse schifting, waren er nog genoeg boeken over die een plaatsje moesten krijgen).

Als rode draad slingeren nu de kastelementen voor de boeken, kunst, garderobe, en benodigde bergruimte door het hele appartement.  Het verbindt alle ruimtes, inclusief keuken en badkamer.

Een kleine bouwkundige aanpassing zorgde voor een logische lay-out van het appartement. De hal is verkleind en voorzien van deuren met glas zodat er daglicht in de hal komt. Net als bij een paar andere binnendeuren die vervangen zijn door staatsdeuren met glas.

De ruimte die in de woonkamer erbij gekomen is biedt meteen ruimte aan extra boeken. Maar ook de bestaande eet- en zithoek passen nu royaal in de woning, zelfs de grote witte werktafel die werkt als room-devider tussen eet- en zitgedeelte.

De nieuwe eikenvloer zorgt door de legrichting ervoor dat de lang gerekte woonkamer optisch breder lijkt. De accentkleur rood is hun favoriete kleur.