Daglicht en openheid

Wensen opdrachtgevers:

“De woning moet een modernere uitstraling krijgen. Ik wil meer (dag)licht binnen en dunnere kozijnen, liefst heb ik de kozijnen uit het zicht”.

“De wens is ook boven meer licht en wit. Wit voor de badkamer die vernieuwd moet worden. En een witte gietvloer in de slaapkamers, kleed- en badkamer op de verdiepingsvloer”.

Opmerking:

Het bestaande pand kent een strakke kubistische vormgeving, de kozijnen zijn aan de “zware” kant. De binnenkozijnen en trap zijn van een standaard basisniveau.

Uitvoering – eindresultaat:

Meer (dag)licht en openheid is gerealiseerd door toepassing, het creëeren van “kozijnloze” ramen en deuren met zo groot mogelijk glasoppervlak. De binnenkozijnen op de begane grond zijn vervangen door “kozijn-loze” hardglazen deuren van extra helder glas. Ook de voordeur is van (gematteerd) glas met minimale omlijsting.

In de gehele woning zijn wittinten toegepast, waardoor er nog lichtere ruimten ontstaan. Er is een sparing in de constructieve wand gemaakt om de keuken en zitkamer meer met elkaar in verbinding te brengen. De bestaande open standaardtrap is vervangen door een dichte trap met dezelfde afwerking als de verdiepingsvloer (betonlook white), waardoor de hal meer allure krijgt. De badkamer is geheel vernieuwd en uitgevoerd zonder tegelwerk. Wanden en plafond zijn wit gestuct. De inloopdouche en wastafelmeubel in Corian White en vloer in betonlook white.