Confianza

Wensen opdrachtgevers:

“Wensen wat ruimtes betreft: Aula 80 zitplaatsen, horeca gedeelte 80 zitplaatsen, een 24-uur kamer (met klein keukentje: koffiemachine, magnetron, koelkastje etc.). En een afscheidsruimte.
Voor de horeca denken we aan de uitstraling van een Grand Café.
Voorkeur voor kleur: blauw en goud.
Andere wens is glas-in-lood.
Lichtplan.
Een klimaatinstallatie is een vereiste.

 

Opmerkingen:

Het bestaande pand was voorheen in gebruik als café/hotel met feestzaal.

Uitvoering – eindresultaat:

De bestaande indeling is in grote lijnen gehandhaafd, de entree is verplaatst naar de zijkant van het pand.

In de directe omgeving is veel harde bestrating, stoep en weing groen.Voor het kleurgebruik binnen is mede daarom gekozen voor kleuren uit de natuur, de kleuren van de seizoenen. Het ritme van de seizoenen zoals ook een leven dat ritme kent.

In de 24 uur- en de afscheidskamer zijn de kleuren van de herfst en ondergaande zon gebruikt: oranje-rood. Kleuren van naderend definitief afscheid.

Samenkomen in de aula is niet alleen het moment om te rouwen, te herdenken, afscheid te nemen (winter), los te laten, maar ook samen doorgaan (lente). Het licht(grijs) blauwe behang relateren aan een winterse lucht. Groen van de vloerbedekking staat voor leven dat doorgaat. 

Lente en groen zijn ook de twee thema’s van de glas-in-loodpanelen van Yvon Feenstra. Twee troostrijke accenten in de achterwand.

Het Grand Café is de plek waar je samen met elkaar napraat, herinneringen ophaalt of samen het leven viert. Hier zijn de kleuren van het logo van Confianza/de zomer toegepast: blauw en okergeel. Het behang met de bomen haalt de ‘natuur’ naar binnen. Samen zorgen ze voor een rustige, aangename, warme sfeer.