Around the world in ….. days

Wensen opdrachtgevers:

Voor deze loft in een cpo-project is ons gevraagd om de materiaalkeuzes, de kleurstelling en de meubilering van een bestaand plan tegen het licht te houden.

 

Opmerkingen:

Het project had 2 jaar stil gelegen en de opdrachtgevers hadden niet langer het juiste gevoel bij het plan wat op dat moment al 2 jaar klaar lag.

Uitvoering – eindresultaat:

De voorliggende inrichting betrof een open plan indeling met functionele blokken die zorgen voor zonering van de diverse activiteiten. De opzet was om met deze blokken de sfeer uit verschillende werelddelen te weerspiegelen als herinnering aan diverse reizen. (Japan/bamboe – India/steen – Azië/raster – Afrika/leem.)

De indeling van de loft voldeed nog wel aan de wensen en die is dan ook intact gebleven.

De materiaalkeuzes zijn waar nodig aangepast. En het gehele plan is van passende detaillering voorzien. Hierbij is met name aandacht besteed aan de samenhang tussen materiaal en kleur in het appartement en de akoestiek.

Zo is de lange wand bekleed met akoestisch doek i.p.v. steen en afgewerkt met een open, donkere structuur (waarin de meterkast – en garderobe deuren zijn opgenomen).

Het centrale, blok met toilet kreeg deels translucente wanden zodat dat blok als een grote lantaarn gaat werken door het daglicht dat door de dakramen naar binnen valt. En ’s avonds door de verlichting boven die speciale wanden.

Het Afrika blok met leem wanden kreeg boven bij het plafond spiegels zodat het lijkt als of het plafond doorloopt.

De lange witte kastenwand is voorzien van terug liggende gefreesde komgrepen.