Out of date

Categorie:

Wensen opdrachtgevers:

De woning is in 2 fases uitgevoerd. Fase 1: "De badkamer moet opgeknapt worden en in de slaapkamer denken we aan een verlaagd plafond om de ruimte gezelliger te maken."

Fase 2: "We willen meer licht in huis! En een houten vloer ipv de tegelvloer die er nu ligt, die ook nog eens verspringt.  Plus, als de vloer toch open ligt dan willen we in de huidige tv kamer alvast leidingen laten opnemen zodat we -als het in de toekomst nodig is- een douche kunnen plaatsen."

"De huidige trap voldoet niet, we denken aan een nieuwe trap".

Uitvoering - eindresultaat:

De uitvoering is in 2 fases gedaan. Gestart is boven met de bad- en ouderslaapkamer. De indeling van de hele grote ouderslaapkamer is zo omgegooid dat op de plek waar het bed stond de inloopkasten gekomen zijn, die met een glazen schuifdeur afsluitbaar zijn van de rest van de slaapkamer. En op plek waar de donkere kledingkasten waren staat nu het bed met aan weerszijden planken voor de boeken. Het bed is dicht bij het balkon met uitzicht op het park. De ouderslaapkamer is teruggebracht tot een kamer met een menselijke maat.

De schoorsteen van de open haard beneden die de slaapkamer in twee delen verdeelde is opgenomen in een kast. Met daarachter een kleine werkhoek voor mevrouw. De tv hangt zodanig dat zowel vanuit bed tv gekeken kan worden als tijdens het strijken.

Fase 2: De begane grond: ipv de tegelvloer is er een warme notenhouten vloer gekomen en een nieuwe trap met verlichting bij de treden.

De nieuwe open haard is zodanig opgeschoven dat die nu ín de zithoek zit en niet ernaast. Achter de open haard is een werkplek gerealiseerd voor meneer.

De gedateerde wand en plafondafwerking zijn aangepakt: wanden zijn glad gemaakt en van een laagje stuc voorzien. De plafonds zijn ook wit gemaakt voor een optimaal licht interieur.  Afgestemd op de aanwezige kunstwerken, met in de garderobe een extra accentkleur passend bij de kleuren van het schilderij.

Voor de geluidsinstallatie, lp's, cd's, boeken en kunst hebben we een kast op maat ontworpen in een licht zachtgele kleur. En in de corridor een zwart-rode zwevende kast.

Al bij al een resultaat dat zorgt voor een aangename, meer tijdloze maar wel kleurrijke omgeving.