Minimalisme in beton en Valser kwartsiet

Categorie:

Wensen opdrachtgever:

"Ik wil een guesthouse voor het bedrijf waarin ik gasten van over de hele wereld kan onderbrengen. Daarbij moet een zwembad  van roestvrij staal komen. En verder een wellness ruimte met alles erop en eraan. Plus een fitness ruimtes. Onze gasten willen we optimaal kunnen ontvangen".

"De uitstraling moet minimalistisch zijn, met beton in zicht, natuursteen en glas (met "minimale kozijnen").  En rijk aandoen".

 

 

Uitvoering - eindresultaat:

Het project omvat 2 strakke, wit gestucte bouwvolumes, een guesthouse en een wellness gebouw. Beide zijn met elkaar verbonden door een transparante entree.

Kenmerkend voor het ontwerp is de minimalistische architectuur met schoon beton wanden en Valser kwartsiet uit Zwitserland. De kwartsiet is in verschillende structuren en afmetingen verwerkt. Verder is er kozijnloos glas en naturel eikenhout toegepast.

De ruimtes zitten deels onder het maaiveld. Door toepassing van grote glazen piramides op het dak, vides en glazen trappen komt er daglicht naar binnen tot ver in de kelderruimtes.

Het is een ontwerp met heldere zichtlijnen en verhoudingen, zowel binnen als buiten. Het centraal liggende terras is een groen omkaderd "plein" van natuursteen met een ritme van bamboeplanten en een bijzonder waterelement. Een harmonieus geheel van gebouwen en tuin.

Door subtiel kleur en natuurlijke materialen is een warme en aangename omgeving gecreëerd.

Ook in het interieur is deze minimalistische architectuur en materiaal gebruik toegepast.