Landelijk klassiek

Landelijk klassiek

Categorie:

Wensen opdrachtgevers:

"We zijn bezig met een nieuwe keuken die landelijk wordt. De huidige keuken is op zich open maar ook weer niet omdat het keukenblok haaks in de ruimte staat. We willen een ruimte met eethoek en de keuken langs de wanden, het moet een echte leefkeuken worden. Welke kleur kiezen we voor de keuken en voor de wanden?

De eetkamer is erg klein en de hal heel groot, andersom was fijner geweest. Verder is er nu geen verwarming in het gedeelte met de keuken, we willen een kachel in de woonkeuken, kan dat en verwarmd die dan genoeg?

We zagen laatst in een kasteeltje een klassiek, sierlijk smeedijzeren balustrade bij de trap, zoiets willen we ook heel graag."

Uitvoering - eindresultaat:

De verhoudingen van verschillende ruimtes klopte niet ondanks dat het een grote villa is. De stijl van de keuken en de trap pasten niet bij de rest van de villa en meubels.

In deze interne verbouwing zijn een aantal binnenwanden verwijderd om een betere verhouding van de diverse ruimtes tot stand te brengen. De hal is tot normale proporties teruggebracht doordat er een wand richting voordeur verplaatst is zodat de ruimte erachter, de eetkamer veel groter werd. Er kan daar nu een royale eettafel en stoelen voor iedereen staan. In de nieuwe doorgang tussen hal een eetkamer zijn en suite deuren in deze stijl toegepast. Aan de zijde van de eetkamer is een kastenwand op maat om de en suite deuren gemaakt.

De deur naar de hal vanuit de keuken is dichtgemaakt zodat de nieuwe landelijke keuken de afmeting kon krijgen die bij het huis past. De keuken is langs de wanden geplaatst zodat de ronde eettafel meer centraal - en beter tot zijn recht komt.

Verder is er ruimte vrijgemaakt voor een kleine kachel die de hele ruimte verwarmd.

Niet alleen de keuken is in de landelijk klassieke stijl uitgevoerd maar ook de nieuwe trap en plafonds. Samen met de smid is het ontwerp voor de balustrades gemaakt.

Kleuren: In de hal is de favoriete kleur rood van de heer des huizes onder de trap toegepast.  De landelijk klassieke keuken is een zacht geel-beige. De tegelvloer is grijs met bruin.