CPO project in voormalig fabriekspand

Categorie:

Wensen opdrachtgevers:

"We hebben gezamenlijk met een aantal anderen een fabriekspand gekocht, het voormalige magazijn kunnen we naar eigen inzicht invullen".

"We hebben heel veel opbergruimte nodig maar waar, hoe en welke materialen en kleuren?? Waar plaatsen we de keuken?? We zoeken een optimale indeling. En hoe krijgen we licht op de juiste plekken want o ja, er zijn geen vaste lichtpunten en er mag niet in het plafond en kolommen worden geboord."

 

Uitvoering:

De constructie en plafond zijn in oorspronkelijke staat gelaten en enkel in een wit en grijstint geschilderd.

De besloten slaapkamers zijn aan de binnenzijde van de beschikbare ruimte geplaatst.

In het midden van de resterende grote, lange, open ruimte is een 'blok' geplaatst (met keuken, bijkeuken en kasten) waardoor er 2 zones zijn ontstaan:  Een eetgedeelte aan de ene kant van het blok, een zitgedeelte aan de andere kant . Op het eind van het zitgedeelte zorgt de open haard voor een kleine afscheiding met de serre/tuinkamer.

Een lange in hoogte verspringende kasten wand langs de hele buitengevel verbindt al deze woonzones met elkaar.

De algehele kleurstelling is neutraal met accenten in het “blok”, de meubels en kunstwerken.

Het industriële karakter wordt geaccentueerd doordat in de kaders van de plafondvelden, kabelgoten in het zicht zijn opgenomen. De elektra, de verlichting in het appartement kan daardoor overal geregeld worden.