Bossche School woning in moderner jasje

Categorie:

Wensen opdrachtgevers:

"We willen deze voormalige burgemeesterswoning kopen, we vinden het vele hout mooi maar het is ook wel donker. Hoe zou het lichter kunnen worden?"

"Een tweede wens is meer ruimte voor de eettafel. En we houden nog steeds van kleur."

*Voor hun vorige huis hebben wij ook het kleurontwerp gemaakt, de accentkleur daar was rood.

 

Na de interieur- kleurontwerpen zijn de opdrachtgevers tot koop van deze bijzondere woning overgegaan.

Uitvoering:

De voormalige burgmeesterswoning is in Bossche School architectuur gebouwd (een traditionalistische stroming in de Nederlandse architectuur, gebaseerd op het gedachtengoed van dom Hans van der Laan, waarbij ruimtewerking en evenwichtige, heldere maatverhoudingen een belangrijke rol spelen.

Door het materiaal- en kleurgebruik was er sprake van een donker interieur met beperkte daglichttoetreding.

De bestaande bijkeuken is opgeofferd waardoor er extra daglicht binnen in de woonruimte komt en ruimte voor de eettafel. Ook de nieuwe kamerdeuren met transparant glas en extra zijraam bij hal met garderobe zorgen voor meer daglicht in huis.

Het donkere plafond is vanwege asbest vervangen door wit stucwerk. De overige kenmerkende wandbekleding in de Bossche School stijl is intact gebleven maar voorzien van een blauwgrijze tint die aansluit bij de Bossche School kleuren.

Het is een licht huis met nog steeds de bijzondere Bossche School accenten!