Blauw accent 

Categorie:

Wensen opdrachtgevers::

"We komen niet uit de kleuren voor onze nieuwbouw woning: kleuren voor de wanden, welke kleur voor de tegelvloer en raambekleding, onze huidige meubels gaan mee dus daar moet het bij passen".

"Plus we willen een nieuw vloerkleed en stalen binnendeuren, ook daar graag advies over'.

Uitvoering:

De neutrale kleur van de tegelvloer is gekozen bij de kleuren van de al gekozen keuken, een middentint (warm) grijs. Een tint die tussen de donkere keuken, stalen deuren en het wit van het plafond, overige deuren en de plinten in zit.

De blauwe accent kleur is de contrast kleur van de roest-rode kleur fauteuils. Contrast kleuren doen beide kleuren frisser uitkomen.

Naast de haard/schouw (die lichtgrijs van tint is) is een donkerdere grijs toegepast, die wand ligt verdiept. Door de donkerte lijkt de muur nog verder terug te liggen en wordt de zithoek optisch vergroot. (De zwarte tv valt hierdoor ook minder op). Deze donkere grijstint sluit mooi aan bij de stalen kozijnen, stalen deuren.

De overloop van tinten wit - licht grijs - midden grijs - donkerder grijs - zwart voelt heel natuurlijk aan, zorgt voor sfeer, een fijne woonruimte.