Balans in kleur en ruimte

Categorie:

Wensen opdrachtgevers:

"We missen iets, er klopt iets niet maar we weten niet wat. Alles is nieuw, er is volgens een lichtplan verlichting geplaatst, maar het klopt gewoon niet. We gaan niets vervangen, behalve de tv, de nieuwe wordt echt een stuk groter. Kan jij ons helpen, wat moet er gebeuren zodat het wel gaat kloppen??"

Een nog grotere tv zou wel heel erg op het randje van de muur komen te hangen. (De tv kan niet verder naar rechts want dan hangt de tv naast de 2e bank i.p.v. ervoor.)

Daarnaast staan de meubels te veel in de hoeken, er is een groot stuk "niemandsland" tussen de zit- eethoek, zit bij haard.

Uitvoering - eindresultaat:

De muur met de tv is verlengd zodat de grotere tv meer in verhouding met de wand en de zithoek is. Een groot pluspunt door die verlenging is dat de zithoek optisch wat meer afgesloten is van de andere ruimtes waardoor het gezelliger zitten is in de zithoek.

Daarnaast zijn er door toepassing van kleur, 4 zones ontstaan (zithoek, eethoek, zitje bij de haard en de keuken) de meubels "zwemmen"  niet langer in de grote ruimte, zijn in balans met de ruimte waarin ze staan. De hal is meteen ook aangepakt in hetzelfde kleurschema.

De enige aanschaf is een groot kleed bij de haard, waar de Barcelona fauteuil opstaat.

Meer balans, meer rust, meer eenheid in de verschillende zones, meer gezelligheid.